ВІДПУСТКА. Останнім часом у ЗМІ поширилася інформація щодо загрози зриву курортного сезону на Азовському морі, зокрема в Запорізькій області. І справді, через спалах холери в Маріуполі та тривалі дощі протягом останніх тижнів  відпускники відмовлялися від путівок і заброньованих номерів на базах відпочинку в Кирилівці й Бердянську.

 Що зараз відбувається на цих популярних і недорогих курортах? За роз’ясненнями ми звернулися до заступника голови держадміністрації міста Бердянська Ольги Яланської, яка підтвердила, що в першій половині літа було певне зниження кількості відпочивальників, тільки наполовину були завантажені місця відпочинку. Однак зараз ситуація змінилася. За її словами, на 20 липня кількість відпочивальників значно збільшилася, пансіонати заповнені на 85%: «Люди приїжджають у Бердянськ, бачать, що в місті все спокійно, і діляться враженнями із знайомими, які за їхніми порадами приймають рішення провести відпустку саме у нашому місті. Сподіваємося, що цього літа вже ніщо не завадить людям добре відпочити».

Представники місцевої влади підключилися до інформування українців про санітарну ситуацію в місті, до популяризації курорту. І запевнили, що, як завжди, цього літа відпочивальників порадує велика кількість цікавих культурних заходів. Відбудуться дитячі фестивалі, джазовий форум, наприкінці серпня — традиційний кінофестиваль.