У Черкасах на базі медичного коледжу відбувся VIII Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичнихПереможниця конкурсу  Надія Павлючик поїхала додому  з чудовим настроєм. Фото автора сестер «Ескулап-професіонал». 18 учасниць демонстрували знання з теоретичної підготовки і навички. Все, як на справжньому екзамені: у білетах — питання з теорії й практичні завдання. Досвідчені судді прискіпливо оцінювали роботу кожної, під дверима учасниці гортали старі конспекти. Хоч у всіх стаж роботи — не менш як три роки, дівчата хвилювалися, як першокурсниці.

Майстерність учасниць оцінювали у різних галузях: хірургії, терапії та педіатрії. А хто як не медсестра поспілкується з пацієнтом, надасть йому потрібну інформацію? Критерії відбору вже восьмий рік незмінні.

Як зауважила член журі Інна Губенко, всі учасниці конкурсу показали відмінні знання, засвідчили високий рівень готовності до повсякденної роботи в лікувальному закладі. Тут і якість виконання маніпуляцій, і послідовність, і вміння додержуватися протоколу, обов’язкового під час лікування.

Уперше на конкурс не приїхали лише конкурсантки з Донецької та Луганської областей і Криму. Як розповіла організатор конкурсу директор державної установи «Центральний методичний кабінет підготовки молодших спеціалістів» МОЗ Тетяна Чернишенко, його присвятили Антитерористичній операції. Медики зібрали кошти, які переказали черкаському батальйону.

Переможницею конкурсу визнано Надію Павлючик з Волині. Друге місце посіла Христина Анапольська з Харківщини, третє — Руслана Конаш із Хмельниччини.