Президент Віктор Янукович і Голова Верховної Ради Володимир Рибак учора зустрілися з Єврокомісаром з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле. Під час зустрічей обговорено питання щодо виконання Україною зобов’язань перед Європейським Союзом. 

Володимир Рибак повідомив, що на цьому пленарному тижні заплановано розглянути у другому читанні й ухвалити законопроекти про прокуратуру та про внесення змін до виборчого законодавства. Голова парламенту також поінформував про діяльність робочої групи, що працює над підготовкою узгодженого компромісного закону про можливість лікування за кордоном осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі. У цьому контексті Володимир Рибак підкреслив, що Президент Віктор Янукович заявив про готовність підписати відповідний закон, який ухвалить Верховна Рада.

Як повідомляє УНІАН, пізніше спікер Верховної Ради заявив, що вищий законодавчий орган у четвер, 21 листопада, розглядатиме євроінтеграційні законопроекти, зокрема й щодо вирішення «питання екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко». Він зазначив, що такої домовленості було досягнуто на консультаціях з керівниками парламентських фракцій. Володимир Рибак наголосив на тому, що серед цих законопроектів будуть чотири документи стосовно лікування ув’язнених за кордоном, які мали розглядати на вчорашньому засіданні. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»