Підопічні Мирона Маркевича  зазнали виїзної поразки від римського «Лаціо» і втратили всі шанси для продовження боротьби у Лізі Європи наступної весни. Дніпропетровці могли  відкрити рахунок вже на другій хвилині матчу, але після удару Данило від лінії штрафного майданчика м’яч пролетів зовсім поруч зі штангою. А двома хвилинами пізніше —  пропустили.

У другому таймі «Дніпру» вдалося зрівняти рахунок — Бруну Гама опинився в потрібному місці в потрібний час. На жаль, через три хвилини «Дніпро» пропустив другий м’яч і інтрига знову  згасла.   Найкращий момент відігратися  був у Селезньова, який з лінії штрафного пробив поруч зі штангою. А в доданий арбітром час гості пропустили ще раз…

Головний тренер дніпропетровського клубу  після матчу заявив, що ніяк не може знайти оптимальний склад і сподівається на підсилення складу в зимове міжсезоння.

«У «Лаціо» футболісти  більш зіграні. У нас багато новачків, які таким складом грали вперше. Скажу відверто, вони  ніяк не можуть бути рівноцінні тим гравцям, які пішли. Торік була боєздатна команда. Ми грали добре і в обороні, і в середині поля. Зараз все зруйнувалося, не можемо знайти оптимальний склад. Якщо ми не попрацюємо взимку на трансферному ринку, це триватиме», — сказав Мирон Маркевич в інтерв’ю одному з телевізійних каналів.

Також головний тренер «Дніпра» розкритикував Матеуса, який зупинився перед тим, як команда пропустила перший м’яч.

Останній матч групового турніру Ліги Європи проти «Русенборга» для «Дніпра» буде формальністю. А тим часом Європейський футбольний союз розслідуватиме  прострочені платежі дніпропетровців.

Як відомо, УЄФА тимчасово заморозив виплати призових для шести клубів, в числі яких опинився і «Дніпро»

«Слідча палата Інстанції УЄФА з фінансового контролю клубів під головуванням головного слідчого Іва Летерма оголосила про передачу в Судову палату справи шести клубів у зв’язку з порушенням ними станом на 30 червня та 30 вересня 2015 року вимоги щодо виплати заборгованостей у важливих  сферах — іншим клубам, своїм співробітникам і/або соціальним/податковим службам», —- йдеться в офіційній заяві УЄФА.

Остаточні рішення мають бути прийняті Арбітражною палатою до кінця цього року. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»