КНИГОЛЮБИ. Багатьом городянам, яким довелося гуляти в Дніпропетровському міському парку ім. Т. Шевченка у день, присвячений Всеукраїнському Дню бібліотек, пощастило потрапити у «тенета» любові до Книги. А приготували їх – зрозуміло, із любов’ю –  працівники Центральної міської бібліотеки та клоуни – літературні герої, які розосередилися по різних куточках парку і запрошували всіх зустрічних на книжкове свято.


Святкувати весілля варто почати з духовної їжі.

Розташовані на алеях парку 20 книжкових виставок презентували різні відділи бібліотеки. У парку працював і безкоштовний Інтернет-центр. До речі, він та електронний читальний зал користуються у городян неабияким попитом. Адже тут, записавшись заздалегідь у чергу, протягом двох годин можна користуватися всесвітньою мережею безкоштовно. Бібліотекарі розповідали відвідувачам Свята книги про ресурси і послуги, які має сьогодні бібліотека, про правила користування нею. Виставки, відеопрезентації, цікаві різноманітні вікторини для дорослих і малечі не залишили байдужими нікого. Навіть наречені, що неподалік святкували весілля, не втрималися від книжкової спокуси. А заманили молодят на бібліотечний захід все ті ж літературні клоуни.

Книжкова виставка з мальовничим видом на Дніпро.

Однак головною родзинкою свята було нагородження переможців конкурсу на кращу фотографію за темою «Дніпропетровськ читає». Фотоконкурс оголосила міська бібліотека у серпні до Дня бібліотек. Вимоги – зображення городян різних вікових та соціальних верств, які читають книги (як друковані, так і електронні), газети, журнали або навіть інформацію на моніторі компютера. Незважаючи на сезон відпусток, на конкурс дніпропетровці представили 81 роботу. Серед багатьох цікавих фото обрали 10 найкращих. Переможці на Святі книги отримали грошові премії і видання на свій смак (бібліотекарі спеціально з’ясували їх у авторів фотографій) від Центральної міської бібліотеки. Перше місце дісталося Андрію Веліту за фото «Можна перегортати», на другому опинилися двоє призерів, а на третьому – троє, ще четверо учасників фотоконкурсу отримали заохочувальні призи. Конкурс так сподобався і організаторам, і учасникам, що його збираються зробити щорічним. А найцікавіші роботи вивісять у владних коридорах Дніпропетровської мерії. 

"Можна перегортати" - перше місце в кокурсі. Фото Андрія ВЕЛІТА.