ІНІЦІАТИВА. «Єдине вікно» працює на Донеччині ще з початку року, а нещодавно обласний дозвільний центр «Відкрита влада» перебрався в новий і відтепер постійний офіс, розташований у центрі Донецька. 

На його організацію з обласного бюджету виділили 800 тисяч гривень і завдяки цьому створили добрі умови для якісного обслуговування відвідувачів. У останніх — тих же підприємців — відпала потреба оббивати пороги облдержадміністрації для отримання дозволів і збору документів, адже це можна зробити в єдиному місці — у «Відкритій владі».

Як підкреслив під час урочистого відкриття центру голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький, ініціативи Президента України спрямовані на грунтовне поліпшення якості життя співвітчизників ще й завдяки усуненню зайвих бюрократичних процедур. 

«Основним принципом роботи влади має бути її відкритість, — зазначив він. — Цей центр наближає владу до підприємців, яким буде значно легше отримати необхідні дозволи. Елементи корупції, зволікання та тяганина щезнуть завдяки відкриттю центру, і в цілому вже найближчим часом це позитивно позначиться на інвестиційному кліматі в Донецькій області».

У «Відкритій владі», де представлено 18 обласних дозвільних центрів, тепер видають 45 видів документів, серед яких дозвіл на проведення будівельних робіт, карантинний сертифікат, висновки державної екологічної експертизи тощо.

Тут же відвідувачі можуть отримати різноманітні адміністративні послуги структурними підрозділами облдержадміністрації. Зокрема з цією метою в адміністративному секторі організували п’ять робочих місць для представників ОДА, які працюють тут за графіком.