Чемпіон світу за версіями WBA і WBO в суперважкій вазі 27-річний британський боксер Тайсон Ф’юрі позбавлений третього великого титулу за версією IBF, який він відібрав у Володимира Кличка наприкінці листопада, повідомляє Бі-Бі-Сі.

За умовами чемпіонату Ф’юрі повинен був погодитися на бій з обов’язковим претендентом на титул IBF українцем В’ячеславом Глазковим. Однак замість цього британець підписав угоду про бій-реванш з Кличком.

Голова IBF Ліндсі Такер офіційно підтвердив, що Тайсон Ф’юрі був позбавлений пояса IBF. А новоспечений чемпіон світу неодноразово  заявляв: не планує виходити в ринг проти В’ячеслава Глазкова, щоб захистити свій пояс за версією IBF.

«Був здивований тим, що IBF надіслала нам листа, в якому йшлося про 30-денний термін на переговори, а потім на наступний день вони сказали нам, що немає часу для переговорів, і що вже призначені промоутерські торги. Вони не повинні були робити цього, і якщо вони хочуть примусити Тайсона битися з Глазковим, він у кінцевому підсумку викине їхній  пояс у відро для сміття на великій прес-конференції», — каже промоутер Ф’юрі Мік Хеннесі.

«Якщо вони змушуватимуть  Тайсона битися з Глазковим, цього не станеться…Тайсон не поступиться. Глазков не може стояти на шляху його матчу-реваншу з Кличком, якщо Володимир хоче матч-реванш. Пункт про реванш має пріоритет над усім іншим і це буде найбільший бій в дивізіоні. Якщо IBF хоче зробити «паперового» чемпіона, вони можуть зробити його, але їхній пояс і цей чемпіонський бій не означатиме нічого», —  зазначив він.

Тим часом ІBF вже постановила, що пояс буде розіграний між В’ячеславом Глазковим і четвертим номером рейтингу 29-річним американським нокаутером Чарльзом Мартіном, який не зазнавав поразок.  Сторонам дали час домовитися про бій до 8 січня, однак  команда Чарльза вже відмовилася від переговорів, ініціювавши проведення промоутерських торгів. Після цього IBF призначила торги на 18 грудня.

Міжнародна боксерська федерація (IBF) оприлюднила і свої оновлені рейтинги у всіх 17 вагових категоріях. Найістотніші  зміни відбулися у суперважкій вазі, де вперше з квітня 2006 року не на чемпіонській вершині, а на третьому місці опинився український боксер Володимир Кличко.