На адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим дотримуються правопорядку. Державна прикордонна служба посилює заходи з дотримання правопорядку та протидії злочинності на всіх ділянках кордону, зокрема й на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом. Цю роботу прикордонники проводять у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами та підрозділами Збройних сил України.

Зокрема для запобігання дестабілізації обстановки у східних та південних регіонах України прикордонне відомство розробило додаткові тимчасові режимні обмеження, затверджені наказом Міністерства внутрішніх справ та зареєстровані в Міністерстві юстиції України. Так, на ділянці відповідальності Херсонського та Бердянського прикордонних загонів Азово-Чорноморського регіонального управління посилюють контроль за підтриманням правопорядку й режиму для запобігання протиправним діям поза контрольними пунктами в’їзду-виїзду та пропуску громадян через адміністративну межу.

Зокрема, чинна заборона польотів легкомоторних літальних апаратів без завчасного інформування прикордонних підрозділів до початку їх проведення, не дозволено вихід із пристаней, причалів, баз для стоянки і з пунктів базування та плавання маломірних суден, інших плавзасобів, суден рибного господарства в позанавігаційний період і темну пору доби. Також діють інші тимчасові обмеження.

Триває виконання завдань щодо заборони переміщення через адміністративну межу з тимчасово окупованою АР Крим вантажів та товарів залізничним й автомобільним транспортом, а також недопущення переміщення товарів морським транспортом. Вживають заходи, спрямовані на протидію протиправній діяльності.

Так, на ділянці відділу «Генічеськ» під час реалізації оперативної інформації прикордонники Бердянського загону у взаємодії із працівниками рибоохорони виявили двох громадян України, які ловили рибу забороненими знаряддями. На час затримання порушники вже виловили майже сотню рибин пеленгаса на суму понад 60 тисяч гривень.

Загалом обстановка на адмінмежі з АР Крим контрольована.