Інна МИКОЛАЄНКО
для «Урядового кур’єра»

СТОЛИЦЯ. У рамках розробки Генплану розвитку Києва передбачено у найближчі 5 років збудувати і реконструювати майже 100 транспортних розв’язок. Директор КП «Науково-дослідний та проектний інститут Генерального плану Києва» Сергій Броневицький зауважив:

— Зокрема, нині плануємо будівництво розв’язки біля станції «Дніпро», на перетині Столичного шосе та проспекту Науки. У наступному році сподіваємось розпочати реконструкцію Поштової площі з будівництвом розв’язки. Також у планах — будівництво дворівневих транспортних розв’язок, нових вулиць та реконструкція існуючих.

За словами С. Броневицького, розробники Генплану столиці на підставі аналізу найважливіших транспортних пасажиропотоків склали модель розвитку транспорту на найближчі роки — трамвайних, тролейбусних, автобусних маршрутів та міської залізниці. Як повідомила прес-служба КМДА, у найближчі 15 років планують також побудувати 30 нових станцій метро і нову гілку метро на Троєщину.

За словами начальника КП «Київський метрополітен» Володимира Федоренка, до Нового року збираються відкрити станцію «Виставковий центр», а в 2012-му будуть введені в експлуатацію ще дві нові станції Куренівсько-Червоноармійської лінії метро в бік масиву Теремки. Їх робочі назви — «Іподром» та «Одеська». Між станціями будуть перегони 850 м і 1,5 км, а це, пояснив посадовець, дуже великий обсяг будівництва.