КРИЗА. Багатотисячна демонстрація під парламентом та другий цього року 48-годиний загальний страйк – такий супровід розгляду грецькими депутатами урядового плану посилення бюджетної економії, повідомляє euronews.

Греки не вийшли на роботу на знак протесту проти планів уряду скоротити штат бюджетників, зменшити зарплати і пенсії та підняти податки.

Сьогодні в Афінах не працюють банкіри, вчителі, працівники комунальних служб, магазини і навіть пекарні. Зупинилися на дві доби морський порт та міжнародний аеропорт. Як наслідок, скасовано 150 рейсів, через що потерпають й іноземні туристи.

«Я вирішив вилетіти раніше, але через скасування рейсів середи, узяти квиток на вівторок виявилося надто складно. Тож найближчий рейс на який мені вдалося взяти квиток – через два дні. Сподіваюся, хоч тоді вилечу», – розповів один з туристів.

Попри несхвалення бюджетної економії з боку громадськості, грецький прем’єр закликав людей підтримати вимушені кроки «задля перемоги у війні з кризою».

Кабінет Георгіоса Папандреу розраховує цієї неділі на саміті лідерів ЄС отримати схвалення другого пакета допомоги в подоланні боргової кризи в Греції. Без нього вже в середині листопада у грецькій скарбниці не залишиться грошей.