СПІВПРАЦЯ. Досвід кавказької країни знайшов застосування в українських реформах. Під час офіційного візиту до Грузії віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко очолив українську делегацію на шостому засіданні Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва. Після засідання урядовець наголосив на тому, що Україна активно використовує позитивний досвід Грузії в реформуванні низки галузей. Він зазначив, що ця країна має великі досягнення, особливо у сфері боротьби з корупцією. У нас цей досвід було застосовано зокрема під час підготовки будівельної реформи, рішень щодо спрощення системи реєстрації підприємств і митної реформи.

У свою чергу віце-прем’єр-міністр Грузії Георгій Барамідзе додав, що чергове засідання міжурядової комісії пройшло успішно та конструктивно. За його словами, слід акцентувати увагу на співпраці у сферах туризму, транспорту, енергетики, сільського господарства, культури та освіти, а також у питаннях євроінтеграції.

Також Сергій Тігіпко зустрівся з Президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі. Сторони висловили готовність активізувати спільну роботу в усіх сферах співробітництва, зокрема в торгівлі, повідомляє прес-служба віце-прем’єра. 

Ішлося про необхідність збільшення обсягів торгівлі та взаємних інвестицій і під час Міжнародного бізнес-форуму «Грузія — Україна: Високий потенціал партнерства». Сергій Тігіпко висловив думку, що результатом цього заходу мають стати нові бізнес-контакти українських і грузинських компаній.