НОУ-ХАУ.Виконавчий комітет Харківської міської ради доручив КП «Харківський метрополітен» модернізувати існуючу автоматизовану систему оплати за проїзд в метро.

Як повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан, найближчим часом у Харкові планується впровадження єдиної автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в міському пасажирському транспорті.

Ця система базується на використанні єдиного проїзного документа, що дозволяє оплачувати проїзд у будь-якому виді міського транспорту, а також отримувати інформацію про кількість перевезених пасажирів, в т.ч. і пільгових категорій.

«Нова система оплати передбачає заміну одного носія оплати на інший. Жетонів у метро не буде, замість них з'являться разові квитки зі штрих-кодом. Відповідно, на турнікетах встановлять зчитувачі цього штрих-коду. А картки будуть змінені таким чином, щоб не створювати чергу на їх поповнення в метрополітені. Їх можна буде поповнити біля будь-якого автомата «iBox» ... Відмова від використання жетонів обслуговування всієї жетонной системи, дозволить метрополітену заощадити від 4 до 6 млн. грн. на рік», - повідомив Сергій Дульфан.

Радіо ера fm