ПЕРСПЕКТИВА. Увесь автобусний парк Харкова обладнають GPS-навігаторами. Сьогодні, як розповів директор КП «Харківпас» Максим Мусєєв, до системи GPS-навігації підключили близько 600 автобусів. Решту ж оснащують GPS-пристроями і реєструють у системі. Проводяться  також навчання диспетчерів, які координуватимуть роботу приватних перевізників. Вони приєднаються до 45 діючих диспетчерів, що контролюють близько 1,5 тисячі одиниць усього наземного  транспорту міста.  

За словами Максима Мусєєва, усі харківські автостанції перенесуть у райони кінцевих станцій метрополітену. Таку концепцію фахівці КП «Харківпас»  вже запропонували на розгляд профільним департаментам Харківської міської ради.

«Поки що це лише  концепція. Але її реалізація  зможе розв’язати низку  проблем. Перш за все, розвантажити транспортну мережу Харкова та поліпшити його екологічний стан», — підкреслив директор комунального підприємства. Він також повідомив, що в планах «Харківпас» — перенести автобусні станції до станцій метро «Пролетарська», «Холодна гора», «Героїв Праці», споруджуваної станції «Перемога», а також у район вулиці Одеської. Проекти майданчиків під автостанції на цих ділянках уже розробляють.