ЦІНИ. Меморандум взаємопорозуміння між органами влади та виробниками і продавцями хліба підписали у Харкові. У цій важливій для регіону акції взяли участь 9 хлібопекарських підприємств Харківщини, 10 мереж супермаркетів та виробник борошна. Головна мета меморандуму — збереження стабільної цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів у Харківській області.

Це вже не перший документ, яким  керівництво області регламентує  цінову політику. Завдяки послідовній співпраці органів влади з хлібопекарськими підприємствами, на Харківщині стрімко не зростали ціни на хлібобулочні вироби та хліб, зокрема й на так звані  соціальні сорти, які споживають  близько 80 відсотків харків’ян. А в нинішньому році цьому сприятиме ще й рекордний урожай продовольчого зерна, зібраний в області.

Сьогодні, за словами голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, для того, щоб ціни на хліб залишилися стабільними, в області є ще й серйозне економічне об∂рунтування. «Враховуючи, що в більшості районів вже завершена робота з формування регіональних запасів продовольчого зерна, сьогодні ми можемо бути абсолютно впевненими у завтрашньому дні, — наголосив Михайло Добкін. — Підписаний меморандум порозуміння з виробниками борошна і хліба надасть у цьому питанні додаткові гарантії. Адже такий документ складався вже тричі і не порушувався жодного разу».

Гарний урожай відчуває споживая. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Також Михайло Добкін нагадав, що в останні роки ціна на соціальні сорти хліба в регіоні не підвищувалася ні на копійку, а в ряді випадків навіть знижувалася.  І підкреслив: «Так буде і протягом наступного року. Бо якщо раніше йшлося про добру волю з боку хлібовиробників і їх соціальної відповідальності, то наразі, щоб меморандум виконувався «до літери», основним пунктом нашої угоди стало економічне об∂рунтування. І це буде обов’язково зроблено».