Цими вихідними на хмельницькому Майдані Незалежності присягнули на вірність українському народові 256 патрульних поліцейських. У добру путь нових правоохоронців благословили глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, її заступник Олександр Фацевич, керівництво Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, представники інших правоохоронних структур, а також очільники міста і області.

У цих поліцейських подвійне свято: і Новий рік, і нова робота

«Переконана, що нові патрульні поліцейські працюватимуть чесно і належним чином захищатимуть місто та його жителів», — сказала Хатія Деканоїдзе.

Під час урочистостей усі присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв України і поклали квіти до меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО.

Хмельницький став одним із перших міст України, де у серпні цього року було оголошено набір до реформованої патрульної служби поліції. Кількість охочих вступити на службу тоді становила 22 особи на одне місце. У результаті п’яти етапів відбору було обрано 256 людей віком до 35 років, які приступили до навчання. За два місяці вони опанували 25 дисциплін.

Більшість нових патрульних має вищу освіту, дехто навіть по дві. Є серед них і колишні військовослужбовці, учасники АТО, працівники органів внутрішніх справ, які пройшли відбір нарівні з іншими кандидатами, банківські працівники, податківці, співробітники пенітенціарної системи, навіть учителі, яких аж 14. Що стосується представниць прекрасної половини людства, то їх у батальйоні 32. Очолив управління патрульної поліції Хмельницького лейтенант поліції Олег Костенко, повідомляє прес-служба МВС.

Тож Хмельницький стане наступним містом, де розпочнеться переатестація до поліції, заявила під час урочистостей Хатія Деканоїдзе. Першочерговим завданням вона вважає побудову Національної поліції України і переатестування правоохоронців кожен з яких повинен усвідомити високу відповідальність перед суспільством.

«Символічно, що після переатестації в Києві та Київській області наступним буде Хмельницький. Після свят почнемо підбір членів комісії», — запевнила глава Національної поліції України.

Уже того самого вечора 22 патрулі вирушили на охорону порядку в місті.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»