Незвичайний оздоровчий заклад віднедавна працює в Буковинських Карпатах. У природній оздоровниці «Буковинська черешенька» гарне самопочуття відвідувачам повертають за допомогою цілющої ропи із місцевого гірського солоного джерела, траволікуванням, масажами, лікувальною гімнастикою, дієтичним вегетаріанським харчуванням.

Нині на території закладу зводять новий чотириповерховий корпус поряд з діючими корпусами у дерев’яних котеджах. Як розповіли забудовники, для зведення оздоровчого закладу використовують тільки найякісніші екологічно чисті матеріали. Адже характеристики будматеріалів безпосередньо впливають не тільки на комфорт відвідувачів, але і на результат оздоровлення. 

Тож невдовзі з відкриттям нового корпусу оздоровчого закладу Буковина матиме санаторний заклад сучасного рівня. Адже нині діючі котеджі «Буковинської черешеньки» можуть розмістити лише трохи більше трьох десятків відвідувачів, тоді як охочих відпочити значно більше.

– Ми лікуємо насамперед тих, у кого хвороби зумовлені способом життя, – каже головний лікар центру здорового способу життя Юлія Шеренговська. – Нормалізувавши спосіб життя, можна позбутися проблем з хребтом і суглобами, з тиском, ендокринною системою тощо.

– Я в санаторіях в Італії, в Ізраїлі, по Україні в багатьох була. Але тут мені найбільше подобається, – запевняє 73-річна пацієнтка санаторію Зінаїда Михайлівна з Києва. – Він унікальний тим, що знаходиться в горах і має солоне джерело. Цю солену воду вони заливають в басейн з джакузі і ми щодня там приймаємо процедури, причому чергуємо: спочатку прохолодна ропа – потім сауна. Але головне – атмосфера, яка тут панує. Відчувається, що ці люди не працюють – вони ідуть сюди за покликом серця. У жодній клініці мені не робили такого масажу, як тут!

За словами пенсіонерки, найбільше їй докучали болі в попереку, а в шийному відділі хребта відклалися солі. Тепер, після масажів, процедур і лікувальної фізкультури відчула себе цілком нормально.
Ще Гіпократ сказав, що неможливо лікувати тіло без душі, стверджують співробітники оздоровчого закладу. За їх словами, без духовної частини багато втрачається в лікуванні. Часто люди хворіють душею – а це проявляється через проблеми зі шлунком чи з тиском. Тому на духовно-психологічних заняттях для пацієнтів оздоровчого закладу лікарі формують у них позитивне мислення

Олег МИКИТЮК
для «Урядового кур’єра»