Кіровоградські правоохоронці затримали громадянина, який ламав ліфтове обладнання в обласному центрі. На рахунку зловмисника майже сотня епізодів злочинної діяльності. Завдані громаді збитки —  півмільйона гривень. За ці дії чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років і доведеться відшкодувати кошти за пошкоджене ним майно.

Крадієм виявився 42-річний житель Кіровограда. Наркоман з 10-річним стажем, уже раніше судимий за крадіжки, у такий спосіб знаходив гроші на придбання отрути. Ідея красти ліфтове обладнання виникла у нього після того, як він познайомився з чоловіком, який спеціалізувався на ремонті ліфтів. Мотивуючи свою цікавість тим, що найближчим часом планує влаштуватися на роботу ремонтника, зловмисник у деталях дізнався про ліфтове устаткування. За деякий час уже самостійно і досить вправно навчився діставати з ліфтів металеві троси, витрачаючи на все до 7 хвилин. Викрадене майно складав у мішки й ніс додому. Потім у темну пору доби якнайдалі від сусідських осель випалював із тросів ізоляційні компоненти й у подальшому продавав.

За одну крадіжку примудрявся «заробляти» приблизно 800 гривень, а сума завданих внаслідок злочинів збитків 3,5—5 тисяч гривень.

Повідомлення про крадіжку зазвичай надходило до міліції вже вранці.

— Підозрюваного правоохоронці затримали на гарячому, — розповідає начальник Кіровоградського МВ УМВС в області Ігор Пайлик. — При чоловікові були і речові докази, які вказували на його причетність до скоєного.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, повідомляє прес-служба МВС.

Відділ  соціально-правових питань 
«Урядового кур’єра»