Учні навчальних закладів Молдови провели в Кишиневі акцію протесту з вимогою спростити правила складання іспитів і відправити у відставку міністра освіти Майю Санду.

Акція пройшла перед будівлею уряду Молдови, передає УКРІНФОРМ.

«Ми вважаємо занадто жорсткими нові правила складання випускних іспитів, а збільшення кількості членів комісій приводить лише до зайвої нервозності на іспитах. Наші вимоги полягають у пом'якшенні умов складання іспитів і відставки міністра», – заявив один із учасників маніфестації.

За словами учасників протесту, школярі планують провести аналогічну акцію в суботу, 23 листопада, із залученням молоді з усієї республіки.

Раніше представники Міністерства освіти Молдови заявили про посилення, починаючи з 2014 року, правил складання випускних іспитів. Зокрема, міністерством планується ввести перевірку учнів металодетектором, збільшити кількість спостерігачів на іспитах, а також зберегти систему відеоспостереження.

У разі ж виявлення у учнів заборонених матеріалів, результати по інших іспитах будуть анулювані, а перездача буде дозволена лише через рік.