У Дніпровському районі столиці з’явиться новий сквер – такий статус планується присвоїти зеленій зоні на Лівобережному житловому масиві недалеко від Русанівського каналу. За ініціативою жителів йому дадуть ім’я Леоніда Бикова.

Проект рішення винесено на порядок денний пленарного засідання Київської міськради, запланованого на 13 листопада, повідомляє Укрінформ з посиланняи на газету «Сегодня».

«Даним документом ми плануємо офіційно надати статус сквера зеленій зоні площею 2 га у Дніпровському районі столиці - напроти будинків № 52 по вулиці Марини Раскової та № 15 по вулиці Туманяна. Ця територія є улюбленим місцем відпочинку жителів мікрорайону Лівобережний. І надання їй статусу сквера дасть змогу захистити зелену зону від забудови. Таким чином, у Дніпровському районі столиці з’явиться ще один, вже 17 рахунком, сквер», – сказав голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Денис Москаль.

За його словами, облаштуванням сквера займеться комунальне об’єднання «Київзеленбуд».

Присвоїти новому скверу ім’я Леоніда Бикова було ініціативою жителів житлмасиву, які звернулися до влади з відповідним проханням.

Пам’ять про видатного українського актора і режисера Леоніда Бикова на території Києва увічнена у памятнику, присвяченому військовим льотчикам, – недалеко від Алеї Слави. Ім’ям Бикова теж названий бульвар у Деснянському районі – на Троєщині.