СПОРТИВНО. Починається він із Сонячної (Царської) стежини в парковій зоні Лівадійського палацу. А завершується подорож Південним берегом на території палацу-музею «Ластівчине гніздо», де на велотуристів очікує приємний сюрприз – справжня велопарковка.

Як розповіли у громадській організації «Фрірайт», задумали веломаршрут ще торік, а одним із її заключних етапів стало цьогорічне соціологічне опитування велотуристів з понад  60 міст України, Росії, Білорусі та Молдови, які полюбляють мандрувати півостровом на двоколісному транспорті. Таким чином уявили портрет сучасного велотуриста, визначили основні характеристики велопоходів та дізналися про проблеми під час подорожей. І Крим отримав повноцінний туристичний маршрут з урахуванням стандартів Eurovelo (мережі європейських транснаціональних маршрутів).

«Ми розробили дислокацію веломаршрутів і паркувань у найвідвідуваніших місцях, — розповів голова «Фрірайту» Анрі Канунов. — Незабаром з’являться і карти веломаршрутів».

У громадській організації сподіваються, що їхній перший офіційний туристичний веломаршрут з велосипедною парковкою – крок до веломаршрутів по всьому Криму.