У чотирьох школах Черкащини запрацював пілотний проект оволодіння робототехнікою. Приміром, школярі із Гельмязова Золотоніського району тепер освоюють розумні машини.

Як пояснив представник компанії «ПРОЛЕГО» Анатолій Василюк, це не ті конструктори, які можна придбати в магазині. Тут усе набагато складніше і цікавіше. Щоуроку діти складатимуть нову модель робота, унікальну. Крім того, досліджуватимуть різноманітні конструкції. Вони навчаться самостійно проектувати і будувати власних роботів. А для цього потрібні знання з інформатики, фізики, математики та інших наук.

Робототехніку визнано у світі пріоритетною для мотивації дітей до технічного навчання. Її вже викладають у школах Києва, Львова, Одеси та інших міст. Юні конструктори змагаються на спеціалізованих олімпіадах. Часто дітям складно дається фізика, бо вони не уявляють, де знадобляться здобуті знання. А тут на кожному уроці з робототехніки вони реалізують власні проекти, тобто звикають мислити інженерними категоріями. Це неабияка перспектива. Адже за сучасними технологіями — майбутнє. На черкаських підприємствах уже працюють роботи. Тому фахівці в цій галузі напевно будуть затребувані.

LEGO-класи відкрили також у Золотоноші, Ватутіному та Звенигородці. Проект фінансують з обласного та місцевих бюджетів.