Обласна військово-цивільна адміністрація надала із загального фонду обласного бюджету місту Лисичанськ субвенцію у розмірі 29 мільйонів 809 тисяч на компенсацію мешканцям горезвісної зруйнованої багатоповерхівки. Житловий будинок №17 у кварталі Жовтневої революції в Лисичанську було зруйновано ще влітку 2014 року внаслідок бойових дій.

«Колегія вирішила без допомоги Кабінету Міністрів України поставити остаточну крапку в цьому питанні. Затягування процесу виплати компенсацій постраждалим пожильцям аварійного будинку, без чого неможливий його демонтаж, створює загрозу для мешканців сусідніх будинків, тому це питання потребувало негайного вирішення», — зазначила перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк.

І це лише один з прикладів вирішення соціальних проблем області.

Минулого року на території області реалізовано 43 програми, 26 із яких профінансовані з обласного бюджету. Об’єм фінансування регіональних програм за рік становить 215,1 мільйона гривень, зокрема й 40,7 мільйона гривень за рахунок коштів обласного бюджету. У поточному році додатково затверджено п’ять програм та заплановано реалізувати ще низку програм, 13 з яких уже було розглянуто та погоджено на колегіях ОДА.

Обговорення результатів виконання програми соціально-економічного розвитку області та звітів головних розпорядників бюджетних коштів за 2015 рік та І квартал 2016 року в облдержадміністрації відбувалося у рамках розширеного засідання громадської ради при ОДА.