ФЕСТИВАЛЬ. У Львові вдруге відбудеться Французький вересень, який розпочинається сьогодні, 11 вересня. Організовують культурне свято Альянс Франсез м. Львова та Посольство Франції. У культурній програмі заходу – класична музика, джаз, мистецькі виставки, презентація книги, туристичні візити французькою мовою. Про це УНН повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як зазначила Анастасія Рибицька, спеціаліст відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР, львів’янам дуже подобається французька культура:

«Львів’яни завжди дуже радо вітають культуру Європи та культуру Франції, зокрема. Культура Франції є дуже прогресивною та цікавою», – наголосила А.Рибицька.

Це підтвердив Жером Ваннепен, директор АФ і представник Посольства Франції в Україні: «Ми дуже любимо Львів і бачимо, що Львів любить нас. Заходи Французької весни відвідало понад 12 тис. людей».

«Ця програма як логічне продовження Французької весни та виставки «Нормандія в живописі», має на меті познайомити із Францією минулого та сьогодення та залучити якомога більше людей до вивчення французької мови», – сказала Президент Альянс Франсез Наталія Демчук.

Нагадаємо, виставка «Нормандія в живописі» проходила в Національному музеї у Львові ім. Андрія Шептицького з 13 травня до 26 серпня. Вона мала неабиякий успіх серед поцінювувачів мистецтва. За час експонування у Львові її відвідало понад 30 тис. людей. З 1 вересня ця виставка експонується в Національному художньому музеї в Києві.