ПРОЕКТИ. У древньому Львові, який давно потребує великого концертного майданчика, розпочнеться будівництво Літнього театру. Місту віддавна гостро бракує великого концертного залу.

— Спонукав до вирішення цієї гострої для міста проблеми успішно проведений перший Міжнародний джазовий фестиваль «Альфа-джаз», — наголосив міський голова Львова Андрій Садовий. — Колись у Парку відпочинку імені Богдана Хмельницького був Літній театр, на жаль, він згорів. Планували збудувати новий, та до цього руки не доходили.

Жителі старшого і середнього покоління пам’ятають, наскільки популярними були раніше літні театри. Та й у Львові концерти популярних виконавців збирали на галявині парку кілька тисяч шанувальників мистецтва. У мерії розшукали проект Літнього театру, розроблений Львівською політехнікою ще у 80-х роках минулого століття. Уже тоді в парку мала постати модерна споруда, тож проект не застарів. Його ретельно вивчають архітектори і, звісно, багато що змінять, нададуть сучасного вигляду, використовуватимуть нові будівельні матеріали. А відбудувавши Літній театр, запевняє  мер, збагатимо культурне життя міста: з квітня до листопада проводитимемо у Львові різні музичні фестивалі — дитячі, естрадної музики, художнього театру. Серед запропонованих місць, де можна облаштувати Літній театр, — біля стадіону «Юність» або на пагорбах (Парк культури) (3,5—4 тис. місць). Пропонується влаштувати віп-зону на 100—200 осіб. Орієнтовний кошторис такого проекту — 40 млн грн. Як  повідомив міський голова, вже  протягом наступного року мають розпочати будівництво Літнього театру.