Швидке та ефективне впровадження економічних і соціальних перетворень у країні покликаний забезпечити Проектний офіс реформ, роботу якого започатковано при Міністерстві фінансів. Новостворену структуру очолила радник міністра Яна Бугрімова.

У відомстві активно працюють над відновленням економічного зростання України, задля чого здійснюють рішучі кроки для розв’язання економічних і фінансових проблем шляхом проведення структурних реформ. І згаданий офіс створено заради координації впровадження реформ у системі державних фінансів, зокрема в бюджетній, податковій, митній та інших сферах.

Серед головних завдань Проектного офіса — розроблення пропозицій щодо реформи сфери публічних фінансів, залучення експертів та координація діяльності робочих груп із реалізації реформ, проведення обговорень та моніторингу перебігу й результатів перетворень з органами державної влади, бізнесом та громадськістю, а також координація співпраці міністерства з радниками та експертами, що працюють в Україні в межах проектів технічної допомоги.

«Головне завдання проектного офіса полягає у супроводі та координації реформ, які впроваджує Мінфін, а також у наданні якісних консультацій щодо того, як ці зміни краще впроваджувати. Фактично ми створили стратегічний центр перетворень при міністерстві, який забезпечить комплексну підтримку глибинних перетворень у державі», — зазначив із цього приводу очільник відомства Олександр Данилюк.

До складу Проектного офіса буде залучено висококваліфікованих науковців та експертів у галузі економіки та фінансів, представників громадських організацій, державних органів і органів місцевого самоврядування.

«Пріоритетна мета Проектного офіса — допомога в координації, розробленні, моніторингу виконання і комунікації реформ. Офіс дасть змогу розвинути ідеї та пропозиції української влади, міжнародних партнерів та активістів для досягнення максимального результату», — цитує прес-служба Мінфіну слова голови Проектного офіса реформ Яни Бугрімової.

Новостворений Проектний офіс реформ активно співпрацюватиме з апаратом Міністерства фінансів та органами в компетенції Мінфіну. Він  надаватиме координаційну, аналітичну і комунікаційну підтримку в процесі впровадження реформ. Це забезпечить узгодженість дій усіх зацікавлених у реформах сторін: влади, громадян, міжнародних донорів, експертного середовища та представників бізнесу. 

Михайло ЮРЧЕНКО
  для «Урядового кур’єра»