Віце-комісар північноамериканської Національної хокейної ліги (НХЛ) Біл Дейлі в листуванні заявив, що ліга може не відпустити своїх гравців на Олімпіаду-2014 в Сочі (Росія), передає УКРІНФОРМ з посиланням на зарубіжні ЗМІ. 

За словами Дейлі, ліга піде на такий крок, якщо в Сочі складеться «небезпечна ситуація». Керівник НХЛ додав, що впевнений в тому, що оргкомітет Ігор, уряд Росії і Міжнародний олімпійський комітет (МОК) роблять все необхідне для гарантування безпеки спортсменів в Сочі.

Видання зазначають, що російські правоохоронні органи в даний час проводять розшук трьох терористок-смертниць, одна з яких може перебувати в Сочі. Агентство нагадує, що для гарантування безпеки на Олімпіаді залучено близько 50 тисяч поліцейських і військових.

Про те, що НХЛ відпустить своїх гравців на Олімпіаду в Сочі, було оголошено 19 липня 2013 року. Через поїздки гравців у Сочі в регулярному чемпіонаті НХЛ буде оголошена перерва з 9-го по 24 лютого.

 Очікується, що на Ігри-2014 приїдуть 150 гравців з клубів НХЛ. Представники ліги будуть в кожній з 12-ти збірних, які братимуть участь в олімпійському турнірі.