ТРАГІЧНА ДАТА. У Нью-Йорку відбулися  жалобні заходи, приурочені до  десятої річниці трагедії 11 вересня.  На Ground Zero у Манхеттені, де стояли башти-близнюки Всесвітнього торговельного центру, прийшли вшанувати жертв три президенти — Барак Обама,  Білл Клінтон і Джордж Буш-молодший.

— Завдячуючи  зусиллям наших військових і наших спецслужб, правоохоронних органів і співробітників національної безпеки, немає жодних сумнівів у тому, що Америка стала сильнішою, а Аль-Каїда перебуває на шляху до поразки, — сказав чинний американський лідер у своєму зверненні до співвітчизників. 

Хвилина мовчання... Фото з сайту daylife.com

Попри те, що напередодні  державний департамент США повідомив про загрозу нових терактів, люди  взяли активну участь у жалобних заходах. Вони несли  квіти і свічки до меморіального комплексу, відкритого для усіх бажаючих.

Учасники церемонії за традицією зачитували  прізвища майже трьох тисяч загиблих від терористичних нападів. Читання переривалося хвилинами мовчання. Одними з перших вшанували загиблих колег американські  рятувальники, які того  фатального дня першими прибули на виклик «911».