СУД. У Південній Кореї суд виправдав Хан Мен Сук, яка у минулому обіймала посаду прем’єр-міністра країни, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на агентство Yonhap. З неї знято звинувачення у незаконному отриманні коштів від прибічників. 

Хан Мен Сук звинуватили у тому, що отримала близько 900 мільйонів вон (більш як 811 тисяч доларів США) від керівника корейської будівельної фірми і що цей внесок не був оформлений згідно із законодавством. Повідомляється, що суд виправдав екс-прем’єр-міністра, оскільки заяву підприємця про те, що він давав їй гроші визнаною такою, що не заслуговує довіри.

У 2010 році Хан Мен Сук судили по звинуваченню в отриманні хабара у 50 тисяч доларів від керівника компанії Korea Express і також виправдали. Наразі ця справа розглядається у суді вищої інстанції, куди прокуратура подала апеляцію на виправдувальний вирок.

Нагадаємо, що 67-літня Хан Мен Сук – перша жінка, яка очолює уряд Південної Кореї, – обіймала цю посаду з квітня 2006 по березень 2007 року. У 2010 році вона балотувалася на пост мера Сеула від опозиційної Демократичної партії, проте з невеликим відривом поступилася нинішньому меру О Се Хуну.