ЄВРО-2012. Після місячних суперечок польського політикуму президент Польщі Броніслав Коморовський у четвер таки затвердив зміни до закону щодо проведення масових заходів в Польщі. Даний документ дозволяє вживання слабоалкогольних напоїв міцністю до 3,5% на спортивних об'єктах, зокрема і під час Євро-2012, передає Укрінформ.

Також  закон передбачає значну кількість заходів, спрямованих на посилення безпеки під час масових заходів, зокрема Євро-2012. Мова іде про заборону участі злісних хуліганів у спортивних заходах, запровадження електронних наручників для відстеження пересування порушників громадського спокою, введення «дистанційних судів» для здійснення швидких судових засідань під час чемпіонату, заборону носіння ножів і небезпечних предметів у громадських місцях, прикриття в будь-який спосіб обличчя на стадіонах тощо.

Визначені законом штрафи за порушення норм закону. Так, за порушення заборони вживання спиртних напоїв на стадіонах особам загрожуватиме позбавлення волі або штраф до 2 тис. злотих (6 тис. грн). Така ж кара передбачатиметься, зокрема, за приховування обличчя у ході проведення спортивної події. Натомість за володіння небезпечними предметами на стадіонах їх власникам загрожуватиме позбавлення волі або штраф до 3 тис. злотих (9 тис. грн).