БЕЗПЕКА ЄВРО-2012. У Польщі терористи захопили поїзд. Місцеві поліцейські під керівництвом колег з Німеччини та Іспанії намагаються визволити заручників. Це сценарій тренувальної спецоперації в рамках підготовки до Євро 2012. ЇЇ учасники сподіваються, що подібного ніколи не станеться в житті і Євро 2012 в Польщі та Україні відбудеться без трагічних випадків

«Ми тренуємося за різними сценаріями, тому що хочемо бути готовими до Євро-2012. Звичайно, ця ситуація може здатися дуже екстремальною і ми сподіваємося, що такого ніколи не станеться. Однак ми хочемо бути готовими до всього, хочемо бути підготовлені якнайкраще,» – каже речник люблінської поліції Януш Войтовіч.

Загалом в тренуванні взяло участь 250 поліцейських. Їхнє завдання підготуватися до екстремальних ситуацій за умови великих скупчень людей, під час такої гучної події як чемпіонат Європи. Все має бути як насправді, тому «заручники» нервують, а «терористи» спершу відпускають лише тяжко пораненого туриста. Згодом блискавична операція рятує всіх. 

Copyright © 2012 euronews