Днями на центральному майдані Рівного — майдані Незалежності — міський голова Володимир Хомко протестував якість безкоштовного Wi-Fi. І залишився задоволений: навіть відео, каже, можна дивитись.

— Нині ми відкрили ось цю, першу зону. Незабаром матимемо другу, за кінотеатром «Україна» до центрального фонтана, а ще через тиждень безкоштовним інтернетом можна буде користуватися і в парку імені Тараса Шевченка біля літньої естради, — каже міський голова. — Тобто принаймні в центрі міста людні місця будуть «покриті». Бо це вже не розкіш, а необхідність. Тому, якщо тільки забажають жителі мікрорайонів, ми готові зробити це і для них.

Такий подарунок рівняни отримали міським коштом: напередодні депутати виділили з бюджету міста 60 тисяч гривень. Погодьтеся, не така вже й висока плата за цивілізацію. Втім, думки рівнян, яких ми опитали тут-таки, в першій зоні безкоштовного інтернету, розділилися. Одні вважають, що це й справді вимога часу, і Рівне тут іде в ногу з європейськими містами, інші (до речі, молодь) навпаки: кажуть, це звужує можливості «живого» спілкування, якого в нашому житті не вистачає.

До речі, раніше безкоштовний інтернет з’явився у кількох рівненських тролейбусах: Wi-Fi роутери встановили на закуплених у польському Любліні рогатих.