ІНІЦІАТИВИ. Соціальний віце-прем'єр РФ Ольга Голодець виступає за введення обліку трудових прав в електронному вигляді. Про необхідність запровадження такого механізму вона розповіла в інтерв'ю одній з газет, передає УНН з посиланням на  російські ЗМІ.

«Уряд запропонував законопроект про електронний підпис, у дистанційній роботі – це дуже серйозний прогрес. Якщо з'являється електронний підпис, електронний запис у дитячі садки, у школи, якщо країна переходить на електронний запис у поліклініці – чому у нас немає електронної трудової книжки?», – наголосила О.Голодець.

Вона також зазначила, що сьогодні достатня кількість людей працюють у віддаленому доступі. Однак старі закони, як і раніше, нав'язують ринку праці відносини, яких уже немає. За словами віце-прем'єра, питання про введення електронної трудової книжки почало обговорюватися два тижні тому з Російським союзом промисловців і підприємців і Федерацією незалежних профспілок Росії. Передбачається, що через півроку з'являться перші напрацювання у цьому напрямі.