СИРІЙСЬКИЙ МИР. Сирійська армія залишається у містах, хоча режим припиненя вогню виконують і уряд, і опозиція. Перемиря набрало чинності 12 квітня о шостій ранку за місцевим часом. Припинення кровопролиття було одним із пунктів мирного плану спецпосланця ООН Кофі Аннана.

Речник сирійського МЗС Джихад Макдіссі запевнив, що Дамаск виконуватиме цей план:

«Зупинити насильство повинні усі сторони, а не лише сирійський уряд. Ми виконали обіцянку, припинили вогонь. Ми хочемо, щоб місія Аннана була успішною і завершилась ухваленням політичних рішень. Армія у Сирії захищає людей. Ми відповімо на насильство з боку озброєних бойовиків, якщо вони атакуватимуть урядові установи».

Припинення бойових дій визнає і сирійська опозиція. Водночас її представники пов’язують перемиря зі змогою сирійців вільно мітингувати:

«Справжнім випробуванням для нас стане день четверга. Чи зможуть люди вийти на мирні демонстрації. Це, дійсно, буде показовим моментом».

Спецпосланець ООН Кофі Аннан сподівається на покращення ситуації в Сирії. За його словами, «подальша ескалація збройного конфлікту матиме катастрофічні наслідки». 

Copyright © 2012 euronews