МАСШТАБНИЙ ПРОЕКТ.На інвестиційному форумі у Києві, організатором якого виступила столична влада спільно з фондом «Ефективне управління», сьогодні був представлений проект ділового району міста «Київ-Сіті».

«Будівництво міжнародного ділового району «Київ-Сіті» визначено пріоритетним проектом серед усіх інших якірних проектів, які сьогодні були представлені на Київському інвестиційному форумі. Проект передбачає поліцентричний розвиток і створення сучасної бізнес-зони, тобто розташування бізнес-осередку далеко від історичного центру столиці, аби наблизити місця роботи до місць проживання. Створення бізнес-містечка допоможе створити імідж української столиці як міста, що орієнтоване на ділову активність. Також цей проект стане каталізатором сталого розвитку Києва», – зауважив під час презентації заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Цікаво, що проект «Київ-Сіті» є складовою Національного проекту «Місто майбутнього» та включений до Державного реєстру національних проектів.

Після зведення, новий багатофункціональний міський район встановить нові стандарти екологічності і якості життя, забезпечить Київ сучасними і доступними офісними приміщеннями із супутньою інфраструктурою світового рівня. Зокрема, торговельними приміщеннями, готелями, приміщеннями для конференцій, масових заходів, спортивними закладами тощо.

Планується, що до розробки архітектурної концепції будівель «Київ-Сіті» будуть залучені відомі українські та міжнародні архітектори, що забезпечить високі стандарти і унікальність архітектурних рішень.

Міжнародні консультанти компанії DTZ, яка здійснюватиме розробку і тестування додаткової комерційної концепції, вже пропонують зробити ключовими компонентами цього проекту офісні приміщення з великою площею поверху – мало- та середньоповерхові офісні центри.

Ще не вирішено остаточно, де новий район буде розміщений географічно, проте активно розглядається п'ять ділянок в межах Києва площею від 100 до 240 гектар. Кожна ділянка буде детально вивчена, у результаті чого і буде обрано, де саме розпочнеться будівництво. Так, для розміщення бізнес-району «Київ-Сіті» розглядаються земельні ділянки на Дніпровській набережній, ж/м Осокорки-Північні, в районі Одеської площі, Нижньої Телички і озера Вирлиця.

За попередніми оцінками, проект передбачає залучення іноземних інвестицій у розмірі 1-2 млрд. дол. США.

Прес-служба Київської міської державної адміністрації