До кінця року у Києві створять чотири сучасні травмпункти, два для дорослих та два дитячих. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час робочого візиту до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги та Київської міської дитячої клінічної лікарні №1.

«Від початку року до травмпункту лікарні швидкої медичної допомоги звернулося більше 3500 осіб. Усі вони отримали висококваліфіковану якісну медичну допомогу. Одне з наших завдань створити для пацієнтів комфортні умови для обстеження і лікування та належні умови для роботи лікарів. З цією метою планується відремонтувати та переобладнати окреме приміщення для відділення травматології, яке відповідатиме сучасним вимогам», розповів Микола Поворозник.

За його словами, такі зміни планують впровадити в Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги і Київській міській клінічній лікарні № 12, які обслуговують доросле населення. Дітей будуть приймати у новостворених травматологічних відділеннях Київської міської дитячої клінічної лікарні № 1 та № 2. Таким чином і на правому і на лівому березі Києва діятимуть травматологічні відділення для дітей та дорослих.

«Наразі у лікарнях вже розпочато будівельні роботи. Після затвердження кошторисної документації та виділення необхідних коштів вони будуть завершені. До кінця року відділення запрацюють на повну потужність», зауважив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

КМДА