У Сумському аеропорту став до ладу вантажний термінал, який дасть змогу налагодити господарські зв’язки з іншими містами не тільки України, а й зарубіжжя. Зокрема Польщею, представники якої готові до співпраці із містом над Пслом. Уклавши в спорудження термінала майже півмільйона гривень, тут розраховують окупити їх упродовж 1,5-2 років, водночас наводячи порядок на інших ділянках повітряних воріт Сумщини.

За словами директора комунального підприємства «Аеропорт «Суми» Костянтина Єфіменка, на черзі відновлення злітної смуги завдовжки 2,5 кілометра і завширшки 41  метр, господарських будівель тощо. Загалом зараз триває робота над антикризовим планом, мета якого — вдихнути друге життя в підприємство, яке може стати важливою економічною складовою життєдіяльності як міста, так і області в цілому.

Як повідомив голова Сумської ОДА Микола Клочко, аеропорт і надалі залишатиметься в полі особливої уваги обласної та міської влади, оскільки його відновлення є надзвичайно актуальним і потрібним у сьогоднішніх умовах господарювання.

Одним з фінансових резервів залишається старе приміщення аеропорту, продаж якого дасть змогу реанімувати колись потужний господарський підрозділ області.