Відразу 39 сумських сімей отримали ключі від нових квартир у двох будинках, споруджених у рамках державних пільгових програм житлового будівництва. Зокрема 12 квартир придбано за програмою зведення доступного житла, 27 — здешевлення іпотечних кредитів. 

Новоселів тепло привітав і вручив ключі голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь. Він наголосив, що завдяки значній державній підтримці громадяни мають ширші можливості та гарантії у виборі й придбанні квартир. Протягом останніх трьох років свої житлові умови в області поліпшили 443 сім’ї, а на реалізацію будівельних програм залучено майже 77 мільйонів гривень. Нові помешкання у 28 багатоквартирних будинках отримали жителі Сум і Ромнів, селища Сад Сумського району.

Серед новоселів — Юрій та Ірина Колесники. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Серед новоселів — подружжя Юрій та Ірина Колесники і їхній однорічний синок Марк. Глава сім’ї працює головним енергетиком ПСП «Слобожанщина-агро», а дружина нині в декретній відпустці. Двокімнатне помешкання площею майже 60 квадратних метрів вони придбали завдяки участі в пільговій будівельній програмі. Колесники не приховують радості, бо цього дня чекали давно. Раніше мешкали разом з родичами. Але, як кажуть, рідня — ріднею, а краще мати свій куток. Взяли кредит, та впевнені, що з часом повернуть його. Адже за користування сплачують лише 3%, решту 13 — держава.

Недавно міжвідомча комісія затвердила перелік з 29 будинків, у яких люди можуть придбати 799 квартир. Тож є всі підстави розраховувати на нові вхідчини. Взагалі ж з початку нинішнього року пільговими програмами скористалися 192 сім’ї.