На виставці писанок «Великодні барви», яку цілий тиждень експонували в Черкаському міському палаці молоді, було представлено близько 40 робіт. Їх виконали юні черкащани та студенти державного художньо-технічного коледжу. Дерево життя — так окреслили тематику своїх робіт юні художники.

Як розповіла художній керівник міського палацу молоді Анна Величко, таку виставку організовують уже вп’яте. Роботи Анни Шариги, Ольги Фіялко, Оксани й Ірини Коваленко, Софії Богмій та Анастасії Трушиної відзначено подяками і грамотами. Саме вони привезли свої роботи на київський фестиваль «Писанковий рай», а разом з ними й учні шкіл естетичного виховання та «Багатопрофільного молодіжного центру». Уже тричі  черкащани на цьому фестивалі здобували дипломи І ступеня.

Студенти уманського вишу передають мальованкам свій настрій. Фото з сайту Уманського НУС

У ці передвеликодні дні в багатьох містах і селах області тривають тематичні виставки і майстер-класи з писанкарства. Ось і в Уманському національному університеті садівництва відбувся такий майстер-клас. У ньому взяли участь студенти найкращої академічної групи університету, працівники наукової бібліотеки та всі охочі. Долучилася до таїнства розпису писанок і ректор Уманського НУС Олена Непочатенко.

Керівник студії образотворчого мистецтва міського Будинку дитячої та юнацької творчості Регіна Строй розповіла про писанки, яких величезне розмаїття, про інструменти, якими користуються під час розпису, та про техніку нанесення орнаменту на яйце. Прикрашала майстер-клас тематична виставка «Великдень в Україні», яку підготували працівники наукової бібліотеки. Своєрідною окрасою передсвяткового майстер-класу стала виставка особистої колекції великодніх прикрас, серветок та писанок бібліографа Вікторії Гейко.

Вироби вийшли по-святковому свіжі, барвисті. Адже кожен вклав у писанку частинку своєї душі, традицій українського народу.