Після ремонту старенька занедбана будівля перетворилася на сучасний центр для розвитку дошкільнят. Новий дитячий заклад для шести десятків галасливих хлопчиків та дівчаток — не просто комфортна споруда, де на першому поверсі навіть підлога з підігрівом, розмаїття іграшок, кольорові стільчики та м’які ліжечка, то продуманий підхід до виховання.

Тридцять співробітників, за словами завідувачки дитячим садком № 9 Лариси Осипової, готові працювати із дітлахами з семи ранку до семи вечора, розглядаються варіанти із нічним перебуванням та можливістю створити за бажанням батьків групу вихідного дня. Такі зараз потреби дорослих. Саме в дитсадку «Валдика» це добре розуміють — адже серед персоналу чимало вимушених переселенців.

Нові господарі «Валдики» радіють новим іграшкам. Фото надане прес-службою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації

У церемонії  офіційного відкриття взяв участь очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. Він наголосив:

«Головне — не сам будинок, який відновлено, а атмосфера, що тут будуть створювати вихователі, формуючи майбутнє нашої країни».