Протягом літа на творчих майданчиках міста над Південним Бугом у рамках проекту «Мистецькі вихідні» відбудеться понад 400 різноманітних заходів, які  починатимуться  кожної суботи надвечір у різних його куточках. Тож вінничани  та гості матимуть можливість цікаво і змістовно провести дозвілля,  взяти участь у майстер-класах, флешмобах, конкурсах тощо.

Під час відкриття проекту, який стартував на центральній площі міста, демонстрували свої таланти  вихованці мистецьких шкіл і центру розвитку дітей та юнацтва «Дивосвіт». Також городяни мали можливість оглянути виставку картин і виробів учнівської молоді  та взяти участь у майстер-класах. Цікаво було і в бібліотечному містечку,  девіз якого — «Вчимося граючись». А в іншому мікрорайоні міста відбувся міні-проект  «Арт-мозаїка», де для присутніх виступали вихованці міського клубу. Тут для дітей організували багато цікавих конкурсів і рухливих ігор, а всіх охочих навчали робити  аплікації.

Творчий проект «Мистецькі вихідні» організували департамент культури міської ради та Центр концертних і фестивальних програм. Захід проходить під патронатом виконуючого обов’язки міського голови Сергія Моргунова.