Майже всі квартири у двох майбутніх багатоповерхівках, які зводять у Вінниці за міською програмою муніципального житла, городяни вже придбали, хоч ввести їх в експлуатацію передбачено влітку наступного року. До складу об’єкта входять три будинки: у двох завершують зводити «коробки», а в третьому зроблено перекриття фундаменту.

Завдяки реалізації програми муніципального житла, яку в місті започаткували у 2009 році, справили новосілля 344 родини, переважно молодь, освітяни, працівники бюджетної галузі та комунальних підприємств. А в будинках, що тепер споруджують, квартири також придбали 4 сім’ї переселенців  та одна — учасника АТО. 

Вартість квадратного метра житла у муніципальних будинках залишається однією з найнижчих на первинному ринку і становить 8800 гривень. Якщо людина не має змоги відразу сплатити всю суму, вона може взяти участь в іпотечному житловому кредитуванні. Неабиякий попит на нього зумовлений також тим, що його будують за сучасними технологіями з використанням енергоощадних матеріалів.

«Якість муніципальних будинків на досить високому рівні.  У квартирах встановлюють індивідуальне опалення. Найголовніше, що будинки утеплюють мінеральною ватою завтовшки до 11 сантиметрів, що дасть можливість економити до 40% коштів на опаленні. Тому воно популярне серед вінничан»,  — зазначив виконувач обов’язків  міського голови Сергій Моргунов.