Гібридна війна війною, та навіть у цей вкрай важкий для всієї країни період у прифронтовій зоні Донеччини не перевелися охочі украсти частину бюджетних коштів. Такий випадок співробітники управління СБУ в Донецькій області нещодавно виявили у Слов’янському міжрайонному управлінні водного господарства.

Виявляється, один із керівників цього підприємства спільно з інспектором відділу кадрів фіктивно працевлаштували в управлінні відразу 15 своїх знайомих. Причому згаданих липових «роботодавців» не зупинило навіть те, що більшість  «мертвих душ» нині перебувають за лінією розмежування, тобто на території, яку тимчасово контролюють проросійські незаконні збройні формування. «Згідно із домовленостями кадровик робила відмітки у табелях щодо «виконання робіт» цими працівниками, після чого фіктивні табелі затверджував посадовець підприємства, — повідомили у прес-групі обласного управління СБУ. — Нараховану зарплату протягом січня-липня 2015 року отримували та привласнювали самі зловмисники. Співробітники спецслужби встановили, що корупціонери розікрали понад 200 тисяч державних коштів».

Тривають оперативно-слідчі дії, у рамках відкритого кримінального провадження спритним «роботодавцям» повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.3. ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Тепер їм загрожує позбавлення волі від 3 до 8 років. Хоча, зважаючи на напіввійськовий  стан у регіоні, покарання могло бути й  суворішим.