У селищі Мар’янівка Горохівського району на Волині при загальноосвітній школі І—ІІІ ступенів відкрили сучасний спортивний комплекс. Місцеві дітлахи мріяли про нього десятиліттями. І подарунок не розчарував їх. Адже спортивний комплекс — це облаштований за усіма стандартами зал розміром 18 на 24 метрів. Тут тепер навіть у  найлютіший мороз можна не лише комфортно проводити уроки фізкультури, а й  організовувати змагання доволі високого рівня. До послуг майбутніх чемпіонів — тренажерна зала, де вже встановлено відповідний інвентар, боксерський ринг, а також роздягальні й душові.

Як розповіла директор навчального закладу Ольга Осоховська, у 70-х роках минулого століття мар’янівці викопали котлован, ще за десять літ — залили фундамент. Далі справа не зрушувала з місця аж до 2011-го. Тоді тамтешнім освітянам вдалося виграти два гранти спільно з фондом «Європейський вектор» й заручитися підтримкою народного депутата України Сергія Мартиняка. Кошти на новобудову надійшли торік із державного фонду регіонального розвитку, частина — з обласної скарбниці.

— Загалом новобудова обійшлася в понад 11 мільйонів гривень, — доповнив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, який теж приїхав розділити радість селян. — Фахівці ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», який очолює заслужений будівельник України Віктор Чорнуха, не лише виконали роботи якісно, а й впоралися за неповний 2015 рік.

Дітвора віддячила будівельникам і гостям за подарунок концертними номерами та спортивними постановками, а педагогічний колектив вразив колоритними віншуваннями.

До слова, це вже другий в районі об’єкт, що останнім часом введений в експлуатацію й фактично «піднятий» із нуля. Наприкінці грудня 2015-го у селі Холонів «під ялинку» урочисто відкрили дошкільну установу, а тепер на черзі — відкриття одного з відділень у центральній районній лікарні, де нині проводять капітальний ремонт.