ПОЖЕЖА. В результаті вибуху, який стався під вівторок вранці на одному з найбільших нафтопереробних заводів Єгипту в місті Суец, 14 людей отримали поранення, передає УНН з посиланням на єгипетське телебачення.

Вибух стався на території комбінату компанії Nasr petroleum, коли вже завершувалися роботи з гасіння потужної пожежі, що виникла на декількох нафтових резервуарах в минулу суботу.

Наприкінці минулого тижня на заводі компанії Nasr petroleum в Суеці спалахнула сильна пожежа, яка вдарила на чотири нафтоналивних резервуара. До її гасіння було залучено всі можливі сили провінції Суец, у тому числі пожежні розрахунки армії і міністерства внутрішніх справ. В результаті пожежі загинула одна людина – водій швидкої допомоги, ще 24 отримали поранення і сильні опіки, з яких 12 – члени пожежних команд і поліцейські, які прибули для забезпечення безпеки об'єкта. Уже до вечора неділі влади провінції Суец заявили, що пожежа на комбінаті локалізована, і загрози подальшого розповсюдження вогню немає.

За свідченням очевидців, за кілька годин до нового вибуху, в результаті сильних поривів вітру полум'я охопило нафтоналивних вежу, до якої терміново були направлені декілька пожежних бригад. В даний час боротьба з вогнем на комбінаті продовжується. Представник Nasr petroleum повідомив, що остаточно перемогти стихію пожежні зможуть до кінця дня.

За попередніми даними, збиток від пожежі на заводі в Суеці становить понад 10 мільйонів доларів: у чотирьох згорілих резервуарах знаходилося близько 10 тонн нафтопродуктів. Більш точна сума втрат буде визначена найближчими днями після оцінки всіх наслідків інциденту.

Раніше єгипетський міністр нафти Абдалла Гіраб заявляв, що пожежа на заводі компанії Nasr petroleum в Суеці не позначиться на поставках бензину та інших продуктів переробки нафти на внутрішній ринок країни. За його словами, сира нафта, яку повинен використовувати завод в Суеці, без затримок буде переправлена для переробки на інші єгипетські комбінати.