КОНФЛІКТ. Після п'ятничної молитви на Храмовій горі в Єрусалимі спалахнули масові заворушення. Сотні палестинців закидали камінням ізраїльських військових. До місця подій спрямовані додаткові сили поліції, які намагаються втихомирити натовп, передає ТСН з посиланням на  NEWSru.co.il.

Кілька десятків мусульман забарикадувалися в мечеті «Аль-Акса» та відмовляються звідти виходити.

Повідомляється, що серед правоохоронці є поранені – щонайменше п'ятеро поліцейських дістали легкі травми.

З початком заворушень військовослужбовці піднялися на Храмову гору, застосувавши проти арабів сльозогінний газ і шокові гранати. За інформацією місцевих ЗМІ, військові готуються до арештів арабів, які закрилися в мечеті.

Проповідник мечеті «Аль-Акса» шейх Мухаммед Хусейн попросив «поселенців, солдатів і поліцейських не заходити до мечеті, щоб «уникнути подальшої конфронтації». Він також поклав відповідальність за події на ізраїльський уряд.

Що саме спровокувало заворушення, поки не зрозуміло, проте відомо, що 25 лютого палестинці відзначають річницю «різанини в Хевроні» – подій 1994 року, коли ізраїльський терорист Барух Голдштейн відкрив вогонь по беззбройних палестинцях, які молилися в місцевій мечеті Ібрагіма.

Тоді були вбиті 29 осіб, ще 125 отримали поранення. Ще 19 палестинців загинули від рук ізраїльських військових, які утихомирювали протести, що почалися на всіх окупованих територіях.