ПОРАНЕННЯ. Кореспондента журналу Weekly.ua Тетяну Омельченко поранено ізраїльськими солдатами в Єрусалимі. Інцидент стався 30 березня, коли палестинці відзначали традиційний День Землі, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Weekly.ua. 

«Група українських журналістів у цей день відвідувала Єрусалим, де було заплановано зустріч з патріархом Феофілом. Представники українських ЗМІ опинилися в епіцентрі демонстрації палестинців, які вимагали створення своєї держави й повернення анексованих ізраїльтянами земель. Палестинці скандували антиізраїльські лозунги і стали кидати каміння в ізраїльських правоохоронців, які відповіли стрільбою гумовими кулями й димовими шашками. Журналістку Weekly.ua Тетяну Омельченко було травмовано гумовою кулею, що ушкодила їй підколінну область правої нижньої кінцівки», – зазначає видання.

Невідкладну допомогу журналістці надавали палестинські медики. Зараз вона повернулася до Києва.

Тетяна Омельченко висвітлює теми зовнішньої політики в журналі Weekly.ua. Прес-тур українських журналістів до Палестини організовувало палестинське посольство. Представники українських ЗМІ відвідували Рамаллу, Віфлеєм, Наблус та Єрусалим, де зустрічалися з високопоставленими палестинськими чиновниками. Організатори прес-туру, за інформацією його учасників, не забезпечували їх страховкою.