У Запоріжжі в межах проекту «Підтримка українських громад через збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб (ВПО)» німецького товариства міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH індивідуально визначать обсяг технічної допомоги в кожній підібраній громаді, який не перевищить 500 тисяч гривень.

Таке рішення прийнято на засіданні конкурсної комісії в межах проекту, який реалізують в рамках програми «Спеціальна ініціатива «Україна». Його виконує компанія GIZ за дорученням федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини.

Мета проекту — поліпшити ситуацію з наданням послуг населенню держустановами та групами громадянського суспільства в окремих територіальних громадах Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, які приймають ВПО.

Цей конкурс було оголошено в Запорізькій області як пілотний. Заявки на нього розглянули за такими критеріями: кількість ВПО та вартість проекту на одну ВПО.

Після ухвалення конкурсною комісією остаточного переліку проектних пропозицій кожному учасникові запропонували окремий договір за стандартами GIZ, де визначено обсяги технічної допомоги, умови співпраці й взаємні зобов’язання сторін. Як зазначив в. о. голови Запорізької ОДА Костянтин Бриль, з огляду на те, що область на кордоні із зоною проведення АТО, туди постійно йде потік переселенців. Тому, на його думку, запоріжці мають відчути, що їх не покинули на самоті із проблемами, які існують.