РЕКОРД. У Житомирі вже втретє пройшов Всеукраїнський фестиваль ковалів «Ковальська весна».  Захід вже став доброю традицією для міста і набуває дедалі більшої популярності в Україні. Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Цього року темою фестивалю стала матеріалізація фрази «Язик до Києва доведе». Ковалі Житомирщини викували глобуса та язика довжиною 6 метрів. На самому фестивалі ковалі з усієї України кували накладки у вигляді панно з назвою міста, з якого приїхав коваль. Ці панно розташували на язику в залежності від відстані до Києва. Київ – кінчик язика. Цей язик стане символічною дорогою до Києва.

У зв’язку з тим, що такого виробу ще не виготовляли, громадська організація  Спілка ковалів «Замкова гора» звернулася до Книги Рекордів України, яка погодилася зареєструвати Рекорд.

У фестивалі взяли участь ковалі з міст Хуста, Львова, Коломиї, Тернополя, Луцька, Донецька, Запоріжжя, Сум, Полтави, Харкова, Славути, Токмака, Рокитного, Києва, Дніпропетровська, Чернівців, Чернігова, Одеси та з Криму.

У рамках фестивалю пройшли майстер-класи видатних ковалів України – Святослава Льва зі Львова, Андрія Давнішнього з Криму, Сергія Фірсова з Києва та інших. Дійство прикрасили виступи військово-історичного клубу «Золота шпора».