ВИСТАВКА

Газета "Урядовий кур'єр" виступила інформаційним спонсором фотопленеру "Любарські обрії 2011"

Одна з найважливіших людських рис — здатність мріяти. Та марячи далекими морями й країнами, ми інколи втрачаємо дар помічати, що світ довкола нас не менш красивий і цікавий, ніж тропічні краєвиди чи урбаністичні пейзажі великих мегаполісів. Найчастіше переконуємось у цьому аж тоді, коли бачимо, як захоплюються навколишніми багатствами приїжджі поціновувачі прекрасного.

 

Жорна . Фото Валеріана АНТОНОВИЧА

Тож слід щиро подякувати громадському об’єднанню «Житомирське земляцтво», котре ініціювало проведення в Любарському районі області фотопленеру, в якому взяли участь визначні українські майстри стоп-кадру. Мало сказати, що як високий представницький рівень «десанту» митців, так і об’єкти їхньої уваги немало вразили місцевих жителів. Більшість з них вважали свій край нічим особливо не примітним. Тому з подивом спостерігали, як навіть звичайнісіньке телятко Бодя, старий водяний млин та нібито буденні речі життя і побуту спонукали до активної роботи десятки професійних фотокамер.

«Спіймані» фотомайстрами миттєвості, представлені на виставці у районному Будинку культури,  дали змогу побачити і красу звичної хліборобської праці, і високий філософський зміст багатьох начебто буденних об’єктів — від старих жорен, завмерлого на водній гладі човна, неймовірних за величчю заходів сонця до натруджених селянських рук, яким не потрібен жоден додатковий «гламур».

Утім, не менш корисним стало це своєрідне прилучення до предковічних українських джерел самим митцям. Адже побувати на стародавніх городищах літописного древлянського краю, на власні очі пересвідчитись, що у сільській глибинці не перевелись ні хазяйновиті господарі, ні закохані молодята, ні щасливі діти, — ніби ковток натхнення для творчих людей.

"Щастя". Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

За вже доброю традицією, не залишилась осторонь важливої мистецької події газета «Урядовий кур’єр», яка стала інформаційним спонсором фотопленеру «Любарські обрії-2011».