«У зоні АТО потрібно більше займатися контрпропагандою і шукати позитив, — заявив під час брифінгу на Луганщині радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець. — Тут у кожній хаті в селі стоїть по 3—4 супутникові антени. Розумію, що люди активно дивляться канали. Спілкувався з місцевими жителями — вони не приховують, що порівнюють канали українські та російські. І позитивно ставляться до інформації про те, що дедалі більше мовлення займатиме Луганське обласне телебачення. Бо кожен наш комерційний канал, якому пропонують поставити передавач у тому місці, де він більше перекриває окуповану частину і менше — українську територію, каже: а навіщо мені це потрібно? Я втрачатиму кошти, а мій рейтинг не зростатиме й таке інше. Тим часом коли українська сторона не дає інформації з якогось питання, а інша сторона таку новину подає — люди довіряють саме їй. Тому зростає роль обласних телерадіокомпаній Луганщини й Донеччини».

До того ж, за словами Олександра Бригинця, слід більше уваги приділяти позитивним моментам з місцевого життя. Тож для посилення мовлення місцевих телеканалів на Луганщину і Донеччину, підконтрольні Україні, передадуть потужні передавачі.

«Днями заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова в Ризі домовилася про третій транш передавачів, які нам надають європейські країни. Першими їх дала Польща, потім Литва. Тепер кілька передавачів дає Латвія», — зазначив Олександр Бригинець.

І хоч цих пристроїв міністерство поки що не отримало, за словами радника міністра, «ми вже звернулися і до Донецької, і до Луганської обласних державних адміністрацій із пропозицією передати ці передавачі на баланс місцевих обласних телерадіокомпаній, щоб збільшити обсяги покриття мовлення саме місцевих телеканалів».